Jij wil gaan wandelen! Wat heb je zeker nodig?

In dit artikel gaan we kijken wat jij nodig hebt om zorgeloos een stevige wandeling te maken. We hebben het niet over een blokje om het park maar een echte wandeling van een aantal uur. We bereiden je voor op onverharde paden en wegen met hoogteverschil!

Wandelschoenen

Ongetwijfeld het allerbelangrijkste, wandelschoenen! Een flinke wandeling vraagt om flinke schoenen. Je sneakers zitten misschien wel heel lekker maar na een tijdje merk je gewoon dat ze niet de stevigheid bieden die je nodig hebt bij een wandeling. Wandelschoenen zijn er in verschillende categorieën, van A tot en met C. Hierbij zijn C de meest heftige schoenen, deze worden gebruikt bij echte trektochten en gletsjerwandelingen. Wanneer je wandelschoenen gaat kopen raden we aan in de winkel nog eens met de verkoper te bespreken wat het beste bij jouw wandelingen past, maar waarschijnlijk is een A/B of B schoen perfect! Deze bieden genoeg stevigheid en zijn toch nog soepel genoeg dat je er niet heel erg aan hoeft te wennen. Voor het geval dat je er zelf nog niet aan dacht, draag sokken die boven de schoenen uit komen!

Rugzak

Nadat je een goed paar wandelschoenen hebt is het heel fijn om een goede rugzak te hebben. Voor kleinere afstanden is het altijd fijn om wat water bij te hebben, dat kan in de rugzak. Maar op het moment dat je een aantal uur gaat wandelen is het helemaal belangrijk dat je een rugzak mee hebt. Hier kan je extra kleren in doen, blarenpleisters en eten. Ook als je in de koude ochtend begint met wandelen is het slim om wat ruimte over te laten dat je wat kleren in je rugzak kan doen. Waar moet je op letten bij een rugzak? Hij moet groot genoeg zijn en vooral stevig. Zorg dat je een rugzak hebt die stevig om je rug heen zit. Niks is vervelender dan een losse rugzak die steeds heen en weer bungelt. 

Rugzak met waterzak

Ben je van plan om flink door te wandelen? Dan is een rugzak met waterreservoir misschien iets voor jou. Een rugzak met waterreservoir heeft een zak die je kunt vullen met water, daaraan loopt een slangetje dat ergens aan de voorkant van de rugzak vast zit, zo kun je er makkelijk bij om snel te drinken. Zo kan je drinken zonder dat je hoeft te stoppen en de rugzak af moet doen. Wil je dus flink doorwandelen of heb je gewoon geen zin om telkens te stoppen? dan is een rugzak met waterreservoir perfect!