Er zijn veel verschillende manier om jouw weide of land af te rasteren. Dit kan erg gemakkelijk met weidepalen. Deze weidepalen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. De meest voorkomende palen zijn gemaakt van metaal, kunststof of hout en zorgen ervoor dat je het gebied goed kan afzetten om bijvoorbeeld dieren op te laten grazen, lopen of op te vangen. De afrasteringspalen zijn verkrijgbaar in een weidepalen shop. 

Ga je voor duurzaam? 

Met oog op de toekomst is het ook handig om af en toe aan de natuur te denken. Er bestaan tegenwoordig houten palen die erg goed voor het milieu zijn. Vaak zijn deze geïmpregneerd en gaan extreem lang mee! Er is veel aanbod op het gebied van weidepalen. De houten versies worden ook vaak aangeboden zonder certificering, let er dus goed op. 

Afrasteringspalen zijn er in diverse maatvoeringen. De houten variant zijn veelal leverbaar in 140cm tot 250cm. Kunststoffen palen worden voornamelijk aangeboden in 75cm tot 142cm. Metalen weidepalen kan je kopen van 85cn tot 105cm hoog. De meeste aanbieders op internet bezorgen de palen bij jou thuis. Al is het vaak voordeliger om ze zelf af te halen bij de desbetreffende zaak. 

Kies voor veiligheid voor jouw dieren en vee 

Iedereen kent de 'dry-stone' erfafscheiding in Engeland. Het zijn stapelmuren die de landerijen afscheiden van wegen, sloten of weilanden van andere boeren of bewoners. Een groot nadeel van deze karakteristieke manier van erfafscheiding is dat het op een zeer specialistische manier gebouwd wordt en niet zomaar even te repareren is wanneer er een deel instort. Voorkom dat jouw dieren ontsnappen en zorg voor een degelijke afrastering.  

Welk type spandraad kan je het beste gebruiken 

Spandraad wordt veelal gebruikt om gaas aan te spannen. Zonder spandraad kan gaas niet goed bevestigd worden. Ook kan spandraad gebruikt worden als geleider van stoom wanneer je graag schrikdraad wilt voor je paarden of andere dieren. Gegalvaniseerd spandraad werkt als beste als geleider voor schrikdraad.